Bespaar 80% van uw tijd van het beoordelen met een digitaal beoordelingssysteem

by Dries Vinke on juni 30, 2017
Find me on:

 

Uit onderzoek van Trakstar USA is gebleken dat bedrijven die gemiddeld 50 medewerkers in dienst hebben bijna 80% van de tijd die zij nu kwijt zijn met het beoordelen van hun personeel kunnen besparen wanneer zij overgaan op beoordelingssoftware. In dit blog wordt voor u uitgerekend hoeveel kosten u hiermee bespaart.

In onderstaand voorbeeld van een onderneming met 50 medewerkers ziet u dat zij gemiddeld 274 uur per jaar kwijt zijn aan het beoordelen van hun medewerkers. De kosten op jaarbasis lopen daarmee op tot €11.000,- als er geen gebruik wordt gemaakt van een digitaal beoordelingssysteem. Een aanzienlijk hoog bedrag waarop u graag zou willen bezuinigen of dat u ergens anders in kunt investeren.

Schermafbeelding 2017-04-05 om 10.59.21.png

 

Bespaar 79% van de tijd voor het beoordelen van uw personeel

Onderzoek van Trakstar USA heeft aangetoond dat bedrijven 2 jaar na invoering van een digitaal beoordelingssysteem nog slechts 31 dagen nodig hebben om hun beoordelingen klaar te hebben, waar voorheen 145 dagen voor stonden. Dit is een besparing van 79% van de tijd.

Schermafbeelding 2018-11-01 om 10.04.00

Als u terug gaat naar het voorbeeld van een bedrijf met 50 medewerkers dan zou een besparing van 79% van de tijd een kostenvoordeel opleveren van ruim €8.500,- op jaarbasis. Deze besparing overstijgt ruimschoots de investering in de digitale beoordelingssoftware. Het is dus niet voor niets dat de vraag naar digitale beoordelingssoftware stijgt.

Meer dan financiële voordelen
Naast dit financieel voordeel biedt de beoordelingssoftware nu nog veel meer voordelen, te weten:

  • Het initiatief ligt bij uw medewerkers.
  • Uw medewerkers zijn meer betrokken bij het beoordelingsproces dus bij uw organisatie.
  • Het uitdraaien van analyses, rapporten etc. is in één handomdraai te maken.
  • U heeft meer inzicht in uw personeel en kunt hen beter laten functioneren.
  • Eenvoudig doelstellingen voor uw medewerkers bepalen en evalueren.

Ga naar deze korte introductievideo (anderhalve minuut) om alle voordelen op een rij te zien.

Whitepaper: Welke eisen stelt u aan Human Performance Software?Vraag hier de gratis whitepaper aan!
Wellicht kunt u door de komst van vele nieuwe aanbieders van Human Performance Software misschien niet direct beoordelen welke software geschikt is voor uw organisatie. Het is daarom erg belangrijk om te bepalen welke eisen u dient te stellen aan deze software en de partij die dit aanbiedt. In deze whitepaper zetten wij de belangrijkste 10 eisen die u dient te stellen aan Human Performance Management Software op een rij. Hierdoor kunt u een weloverwogen beslissing nemen, bepalen welke software voor u geschikt is en het maximale halen uit uw investering.