GATVER....Dat kl....n beoordelen komt er weer aan..!

Image of Dries Vinke
Dries Vinke

Is dit het gevoel dat je hebt als het jaarlijkse beoordelingen ritueel weer voor de deur staat? Weer die zelfde gesprekken, weer die zelfde onderwerpen. Weer die medewerker die zich passief opstelt in de hoop dat het maar weer snel voorbij is. Hoe motiverend is het eigenlijk voor jouw medewerkers. Wat denk jezelf? 

Dat kan toch anders? Hoe dan? 

Verander het proces en automatiseer dit. Geef de medewerker de "lead"! Schaf software aan waarmee je de dialoog met de medewerker faciliteert. Zorg dat de medewerker het hele jaar aantekeningen maakt in zijn/haar eigen dossier. Doe jij dat dan ook en geef feedback het hele jaar door. Hiermee maak je van dit proces een continu proces en niet uitsluitend aan het einde van het jaar. Doe je bi-lats en gebruik het softwareprogramma om zaken vast te leggen. Op deze manier voorkom je dat je zaken vergeet. Werk vanuit de doelstellingen van de medewerker en monitor die het hele jaar door nauwgezet. Zo vergroot je de kans dat de medewerker de doelstelling behaalt en daarmee jij ook jouw doelstellingen. 

Je verhoogt de medewerkersbetrokkenheid, het beoordelen wordt meer een gesprek om even de balans op te maken en je kunt je focussen op de persoonlijke ontwikkeling van jouw medewerkers. 

HET IS NOG NIET TE LAAT! 

Als je het echt anders wilt doen en je bent het helemaal zat om het te doen op de huidige manier kom dan nu in actie.  Vraag een demo aan van Trakstar, dan laten wij je zien hoe het werkt. Als je voor ons kiest dan ben je verzekerd van de optimale ondersteuning bij de implementatie. Je krijgt onze know-how er gratis bij.

 

Vraag hier een demo aan!

Blog posts

Lees meer

Image of Dries Vinke
Dries Vinke

Digitaal beoordelen? Zo overtuig je jouw directeur!

 Sommige ondernemingen en instellingen blijven gebruik maken van het oude beoordelingsinstrument....

Read more
Image of Dries Vinke
Dries Vinke

Beste baas: ik pik het niet langer!

 Beste baas.....

Read more