Het is slecht gesteld met werknemersbetrokkenheid!

De meest recente wetenschappelijke literatuur laat schrikbarende cijfers zien! Verminderde betrokkenheid wordt waargenomen bij maar liefst 30% van de mondiale beroepsbevolking! Ze zijn het contact met de onderneming verloren, leveren slechts de noodzakelijk bijdrage en de kans is groot dat ze de organisatie gaan verlaten. Statistisch is slechts 13% van het totale personeelsbestand in hoge mate betrokken en "trekt de kar".

Goed presterende organisaties weten dat medewerkersbetrokkenheid direct gekoppeld is aan het resultaat van de onderneming! Betrokken medewerkers zijn productiever, winstgevender, klantgerichter en de waarschijnlijkheid dat ze blijven is groter. Ook groeien ze sneller, passen zich makkelijker aan en zijn ze innovatiever. Organisaties worden er niet alleen beter van; ze zijn er afhankelijk van! Het behouden van goede werknemers is dan ook een hoge prioriteit. De impact op de resultaten is groot! 

De economie heeft zich hersteld en vele werknemers die de broekriem hebben aangehaald en geduld hebben getoond zijn nu klaar om een volgende stap te zetten. Maar hoe zorg je er voor dat de goede werknemers behouden blijven voor jouw organisatie? 

Jim Harter, hoofdonderzoeker bij de Gallup-Group denkt dat betrokkenheid van medewerkers een logisch gevolg is van het feit dat ze duidelijk weten wat hun rol is, alle faciliteiten hebben om die rol goed te kunnen vervullen en het verband zien tussen hun rol en het algehele doel van de organisatie. 

Maar ja, hoe doe je dat dan? Hier een aantal korte maatregelen:

  • "Boost" medewerkers motivatie en betrokkenheid met continue onderlinge erkenning van de prestaties. 
  • Organiseer één op één meetings tussen de medewerker en zijn/haar manager om de prestaties te evalueren. Doe dit minimaal maandelijks! 
  • Revitaliseer de performance management strategie met een software programma dat constante feedback faciliteert (bijvoorbeeld Trakstar). Implementeer 360 graden feedback in de organisatie. 
  • Organiseer exit interviews en leer er van.

Recente blogs

Artikelen direct in je inbox?

Vraag hier de gratis whitepaper aan!

Onze nieuwsbrief ontvangen?

© 2001-2019 Trakstar. Alle rechten voorbehouden. Privacy Policy