Succession planning

Zorg dat je klaar bent voor de toekomst.

Wat is successionplanning?

Successionplanning = opvolgingsplanning. Met dit talentmanagementproces bouw je een pool van geschoolde werknemers op die klaar zijn om belangrijke rollen te vervullen wanneer leiders en andere belangrijke werknemers om welke reden dan ook afhaken. Organisaties met successionplanning-programma's bevorderen een talentgerichte cultuur door het aantrekken van geschoolde werknemers en toptalent.

Hoe ziet een proces van opvolgingsplanning eruit?

Het proces van successionplanning is uniek voor elk bedrijf, maar er zijn algemene richtlijnen die je kunt volgen om je bedrijf te helpen een succesvolle opvolgingsstrategie te ontwikkelen:

  • Identificeer de belangrijkste rollen in de organisatie die snel moeten worden ingevuld als een medewerker de organisatie verlaat
  • Definieer de belangrijkste verantwoordelijkheden, competenties en vereisten voor elke taak, inclusief de persoonlijkheidskenmerken die het beste bij de functie passen
  • Gebruik de vastgestelde criteria om kandidaten te beoordelen en te bepalen wie de potentie heeft om toe te groeien naar een leidende positie
  • Stel een talentenpool samen van werknemers die gekwalificeerd zijn om uiteindelijk de belangrijkste rollen in de organisatie te vervullen
  • Ontwikkel deze werknemers door middel van training en waardevolle werkervaring, zodat ze klaar zijn om de leidinggevende posities over te nemen wanneer de tijd daar is
verhogenbetrokkenheid

Waarom successionplanning?

Eenmaal gerekruteerd richten bedrijven zich op het ontwikkelen van de vaardigheden, expertise en kennis van werknemers, zodat ze bereid zijn een leidende rol op zich te nemen in het geval van organisatorische groei, talentverlies of managementomzet.

Een werknemer kan bijvoorbeeld met pensioen gaan, ontslagen worden, ziek worden, afscheid nemen of stoppen zonder kennisgeving. Successieplanning zorgt ervoor dat er een strategie is om iemand in te laten stappen, gepromoveerd te worden en de taken van die persoon over te nemen zonder verlies van productiviteit en moraal.

Successionplanning is afhankelijk van een grote ‘pool’ van getalenteerde werknemers (variërend van starter tot senior leadership), die voorbereid zijn op belangrijke rollen. Deze werknemers hebben de juiste vaardigheden, energie en leiderschapskwaliteiten die het bedrijf ten goede zullen komen in een breed spectrum van rollen, afdelingen en anciënniteit. Successieplanning gaat dan ook over het cultiveren van een flexibele, grote selectie van talent.

Hou de medewerkers tevreden en betrokken!

Gebruik daarom de juiste hulpmiddelen om het belang van de werknemer vast te leggen – en te behouden – totdat de gestelde doelen worden bereikt.
Dit kan jouw bedrijf onderscheiden van de concurrentie. Het is tegelijkertijd één van de redenen waarom bedrijven over de hele wereld de software van Trakstar gebruiken.

Hoe concreter de gestelde doelen zijn, hoe effectiever medewerkers zich kunnen concentreren op het bieden van toegevoegde waarde. Ook moeten zij het gevoel hebben dat ze zich binnen de organisatie kunnen ontwikkelen en ervaren zij positieve feedback (in de vorm van verdiende complimenten van een inspirerende leidinggevende) als belangrijk.

Medewerkersbetrokkenheidsonderzoek: ken je mensen, weet wat er leeft!

Kortom: er komt veel bij kijken om goede medewerkers te behouden in deze competitieve wereld. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat medewerkers graag werken in een organisatie waar ze kunnen groeien en intrinsiek gemotiveerd blijven. Volgens Ryan en Deci, zijn er 3 factoren van belang: Autonomy, Mastery en Purpose, ofwel autonomie, meesterschap en betekenisvol werk  Het is mogelijk om een module in Trakstar te activeren. Dankzij Trakstar Surveys kom je erachter welke van deze elementen je binnen jouw organisatie kunt verbeteren. Een krachtige, voorgedefinieerde survey die je kort-cyclisch verstuurt brengt het duidelijk in beeld waar het eventueel mank loopt. 

Heb je bijvoorbeeld ooit wel eens het gevoel gehad dat de ‘schwung’ er een beetje uit was? Ontdek wat er aan de hand is door een survey te houden waarmee je boven krijgt wat er leeft onder de mensen. Creëer een omgeving waarbij medewerkers zich maximaal kunnen ontwikkelen en geef ze de gelegenheid hun stem te laten horen. Geef ze een podium waar ze gehoord worden. 

Medewerkersbetrokkenheid meten en stimuleren

Trakstar biedt jou alle tools die je nodig hebt om het maximale uit jouw mensen en organisatie te halen. Achterhaal met een medewerkersbetrokkenheidsonderzoek wat jouw werknemers op de werkvloer missen en hoe je hun betrokkenheid en loyaliteit kunt herstellen of stimuleren. Zeker in een tijd waarin "remote" werken een vlucht heeft genomen. Hiermee hou je contact en feeling met de medewerkers. Heel eenvoudig richt je een survey in. Dus geheel volgens jouw wensen. Trakstar faciliteert het gehele proces en je krijgt op een schitterende manier de resultaten gepresenteerd. De Survey-module is een standaard feature in Trakstar. 

Meer weten over een medewerkersonderzoek met Trakstar Surveys? We vertellen je graag alles over de uitgebreide mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!

Meer weten over Succesion planning?

Vraag direct en gemakkelijk een vrijblijvende demo aan. Wij komen graag met je in gesprek over wat Trakstar voor jouw organisatie kan betekenen.