Medewerkersbetrokkenheid

Meet en verbeter medewerkersbetrokkenheid, door het toepassen van Surveys.

trakstar-betrokkenheid-medewerkers

Wat is medewerkersbetrokkenheid?

Betrokken medewerkers zijn essentieel om de doelen binnen jouw organisatie te bereiken. Maar wanneer vertonen werknemers voldoende betrokkenheid en hoe laat deze medewerkersbetrokkenheid zich meten?

Een interpretabel begrip als betrokkenheid uit zich doorgaans in waarden als enthousiasme, motivatie en loyaliteit. De meest betrokken werknemers scoren hoog op dit soort positieve gedragingen en gaan voor hun leidinggevende door het vuur.

3-main-drivers-engagement

Voordelen van betrokken medewerkers

Een betrokken medewerker is vaak ook de gelukkigste en meest productieve. Medewerkers die geen verbinding voelen met de doelen of de strategie van de organisatie hebben daarentegen niet de prikkel om een stap extra te zetten.

Enthousiaste, gedreven medewerkers helpen je dan ook om de winstgevendheid te vergroten. Ze zijn productiever en krijgen in korte tijd bovengemiddeld veel gedaan. Ze denken in het belang van de organisatie en kiezen hierdoor strategisch voor de lange, in plaats van korte termijn. En ze zijn loyaler, waardoor hun kennis en expertise langer voor de organisatie behouden blijft.

white-200x200

white-200x200

medewerkers-betrokkenheid

Verhoog de medewerkersbetrokkenheid

"Behandel werknemers alsof ze een verschil maken en dan doen ze het!" ~ Jim Goodnight

Het verhogen van de medewerkersbetrokkenheid moet daarom een belangrijke prioriteit zijn voor veel organisaties. Het zorgt voor een hogere productiviteit op de werkvloer, een betere sfeer en werkverhouding en minder personeelsverloop.

Toch is een hoge betrokkenheid geen vanzelfsprekendheid. Het vereist een sterke organisatiecultuur die voldoet aan meerdere criteria. Daarnaast is het belangrijk om medewerkersbetrokkenheid actief te stimuleren.

Dat kan op verschillende manieren. Belangrijk is hoe dan ook dat de persoonlijke doelen van werknemers aansluiten op die van de organisatie. Zodra zij inzien dat hun werk op meerdere fronten impact heeft, blijven zij gemotiveerd en betrokken werken aan het behalen van het best denkbare eindresultaat. Geef ze daarom een stem, een podium waarmee ze hun input kunnen geven. 

Engagement-trakstar

Hou de medewerkers tevreden en betrokken!

Gebruik daarom de juiste hulpmiddelen om het belang van de werknemer vast te leggen – en te behouden – totdat de gestelde doelen worden bereikt.
Dit kan jouw bedrijf onderscheiden van de concurrentie. Het is tegelijkertijd één van de redenen waarom bedrijven over de hele wereld de software van Trakstar gebruiken.

Hoe concreter de gestelde doelen zijn, hoe effectiever medewerkers zich kunnen concentreren op het bieden van toegevoegde waarde. Ook moeten zij het gevoel hebben dat ze zich binnen de organisatie kunnen ontwikkelen en ervaren zij positieve feedback (in de vorm van verdiende complimenten van een inspirerende leidinggevende) als belangrijk.

medewerkers-betrokkenheid-trakstar

Medewerkersbetrokkenheidsonderzoek: ken je mensen, weet wat er leeft!

Kortom: er komt veel bij kijken om goede medewerkers te behouden in deze competitieve wereld. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat medewerkers graag werken in een organisatie waar ze kunnen groeien en intrinsiek gemotiveerd blijven. Autonomie, meesterschap en betekenisvol werk vormen de basis hiervoor. Dankzij Trakstar Surveys kom je erachter welke van deze elementen je binnen jouw organisatie kunt verbeteren.

Heb je bijvoorbeeld ooit wel eens het gevoel gehad dat de ‘schwung’ er een beetje uit was? Ontdek wat er aan de hand is door een survey te houden waarmee je boven krijgt wat er leeft onder de mensen. Creëer een omgeving waarbij medewerkers zich maximaal kunnen ontwikkelen en geef ze de gelegenheid hun stem te laten horen.

trakstar-medewerkersbetrokkenheid

Medewerkersbetrokkenheid meten en stimuleren

Trakstar biedt jou alle tools die je nodig hebt om het maximale uit jouw mensen en organisatie te halen. Achterhaal met een medewerkersbetrokkenheidsonderzoek wat jouw werknemers op de werkvloer missen en hoe je hun betrokkenheid en loyaliteit kunt herstellen of stimuleren.

Meer weten over een medewerkersonderzoek met Trakstar Surveys? We vertellen je graag alles over de uitgebreide mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!

white-200x200

Demo aanvragen?

Wilt u een persoonlijke rondleiding door Trakstar? Dat kunnen wij online voor u verzorgen.

Vraag een demo aan

Aanmelden

Schrijf u in om wekelijks of maandelijks onze blogs te ontvangen en blijf altijd op de hoogte.

Ontvang onze blogs

Heeft u vragen?

Wilt u eens praten over de mogelijkheden? Bel ons op 085 0640 732 of mail naar info@trakstar.nl.

Contact ons
© 2001-2020 Trakstar. Alle rechten voorbehouden. Privacy Policy